skip to Main Content

Selección de Pintxos – Selectie Pintxos van de chef

Selección de pintxos

    • Selectie Pintxos

    • 4 Pintxos van de chef

      21,00
    • 6 Pintxos van de chef

      31,00
    • 8 Pintxos van de chef

      41,00

Entrantes Frios – Koude Voorgerechten

    • Entrantes Frios – Koude Voorgerechten - Diner

    • Jamon Iberico Bellota de Jabugo (Pata Negra)

      20,00

      Een portie Iberico Bellota de Jabugo (Pata Negra)  

    • Pimientos con anchoas

      11,50

      Paprika met ansjovis geïmporteerd uit de Golf van Biskaje

    • Tabla de Ibericos

      13,00

      Verschillende Iberische worstsoorten  

    • Ensalada de la huerta con cebolla confitada, aguacate y esparragos verdes

      12,50

      Salade met gekonfijte ui, groene asperges, avocado en frambozendressing

    • Ostras

      3,50

      Oesters (prijs per stuk)

Entrantes Calientes - Warme Voorgerechten

    • Entrantes Calientes - Warme Voorgerechten - Diner

    • Bastones de aguacate en tempura con mermelada de tomate picante

      10,50

      Avocado in kruidige tempura met pittige tomatendip

    • Sopa Cantabra de pescado

      17,00

      Cantabrische vissoep

    • Chistorras y Pimientos de Padron

      11,00

      Pittige Baskische worstjes en gefrituurde milde, groene pepertjes

    • Brochetas de atun con foie y reduccion de PX

      13,00

      Brochette van verse tonijn met eendenlever en een reductie van PX

    • Pulpo a la plancha con ajo negro, mousse de espinacas y citricos

      14,50

      Gegrilde octopus staart met zwarte knoflook, spinazie en citrus

    • Risotto con calabacín y trufa

      13,00

      Pompoenrisotto met truffel

    • Almejas à la marinera

      16,75

      Venusschelpen in witte-wijn saus met peterselie

Platos de Pescado – Visgerechten

    • Platos de Pescado – Visgerechten

    • Gambón con filete de corvina y salsa de marisco al azafrán

      27,00

      Reuze gamba en corvinafilet met saus van zeevruchten & saffraan

    • Lomo de rape confitado con salsa de setas y sorpresa de patata

      26,75

      Zeeduivelfilet met paddenstoelensaus en aardappelverrassing

    • Zarzuela de pescados y mariscos

      28,00

      Visstoofschotel van vis en schelpdieren (vanaf 2 personen prijs p.p)

Platos de Carne – Vleesgerechten

    • Platos de Carne – Vleesgerechten - Diner

    • Solomillo con salsa de Cabrales y setas

      26,75

      Tournedos met zachte blauwe kaassaus & paddenstoelen

    • Solomillo de ciervo con una emulsión de coliflor y salsa de frutos del bosque

      25,50

      Hertenbiefstuk met mousse van bloemkool, zoete aardappel & bosbessensaus

Las Postres - Dessert

    • Las Postres - Dessert - Diner

    • Cafe La Oliva

      7,50

      Koffie of thee naar keuze met 2 bonbons van de “Pompadour”

    • Mouse de chocolate con fresas marinadas

      8,50

      Chocolade mousse met gemarineerde aardbeien 

    • Crema Catalana

      7,00

      Catalaanse Crème Brulee

    • Seleccion de quesos

      13,00

      Selectie uit onze kaassoorten  

      Kies zelf uw vier favoriete kaasjes:

      • San Simon uit Galicië, een zachte, gerookte koemelk kaas
      • Manchego Romero uit La Mancha, schapenkaas gemarineerd in rozemarijn
      • Manchego Tres Leche uit La Mancha, een harde kaas van koe-, geiten- en schapenmelk
      • Altur uit Asturias, zachte blauwschimmelkaas van rauwe koemelk
      • Roncal uit Navarra, een overjarige pittige harde kaas van rauwe schapenmelk
      • Idiazabal uit Baskenland, stevige rauw melkse schapenkaas
      • Cabrales uit Asturias, een pittige blauwschimmelkaas van rauwe koe-, geiten- en schapenmelk
      • Queso de Murcia al Vino, een kaas van geitenmelk gemarineerd in rode wijn
      • Queso de la Serena uit Extremadura, een pittige kaas van rauwe schapenmelk

Vinos de postre - Dessertwijnen

    • Dessertwijnen

    • MR Malaga Moscato

      7,50

      Geur van citrus, tropisch fruit en acaciahoning. In de mond prachtige zuren die de wijn spannend houden. Met haar zeer lange afdronk is de MR wellicht de mooiste muscaatwijn van Spanje en een top combinatie met onze Crema Catalana

    • Niepoort 10 Year Old Tawny Port

      7,50

      Heerlijke aroma’s van sinaasappel- en citroenschil, met tonen van toffee, caramel en honing. Fullbodied en verleidend, met veel zoet fruit en een lange subtiele afdronk die maar door gaat en gaat…

    • Toro Albalá 1988 PX sherry

      7,75

      De kleine Pedro Ximénez druifjes zijn 25 jaar gerijpt op houten fusten. Het lijkt bijna een vloeibaar nectar en smaakt fantastisch bij zowel een (pittig) kaasplankje als bij onze chocolademousse

Digestivos

    • Digestivos

    • Schelvispekel

      4,60
    • Calvados Domaine Chateâu du Breuil

      6,60
    • Pacharan

      5,10
    • Orujo natura of Orujo con hierbas

      5,10
    • Grappa Poli Po’di poli Secca (Merlot)

      8,15
    • Carlos 1

      6,60
    • Grappa Poli Po’di poli Morbida (Moscato)

      8,15
    • Averna

      4,60
    • Limoncino

      5,85
    • Cardenal Mendoza

      7,60
    • Osborne Veterano

      4,60
    • Fernet Branca

      4,60
    • Torres 10 jaar

      5,60
    • Cognac Domaine des Forges VSOP

      6,60
    • Gran Duque d’Alba

      9,60

Café y té

    • Café y té

    • Café con leche

      3,10
    • Cortado

      2,60
    • Italian koffie met Amaretto

      7,70
    • Espresso

      2,60
    • Carajillo met brandy en citroenschil

      5,10
    • Cappuccino

      3,10
    • Muntthee

      3,10
    • Spanish koffie met Licor 43 of Tia Maria

      7,70
    • Irish koffie met Jameson

      7,70
    • Verse thee

      3,10
    • Café

      2,60
    • French koffie met Grand Marnier

      7,70
Reserveren

Reserveren bij restaurant La Oliva is aan te bevelen. Na uw reservering houden wij rekening met uw komst, en bent u verzekerd van een mooi gedekte tafel.