skip to Main Content

Selección de Pintxos – Selectie Pintxos van de chef

Selección de pintxos

    • Selectie Pintxos

    • 4 Pintxos van de chef

      21,00
    • 6 Pintxos van de chef

      31,00
    • 8 Pintxos van de chef

      41,00

Entrantes Frios – Koude Voorgerechten

    • Entrantes Frios – Koude Voorgerechten - Diner

    • Ostras

      3,50

      Oesters (prijs per stuk)

    • Ensalada de la huerta con cebolla confitada, aguacate y esparragos verdes

      12,50

      Salade met gekonfijte ui, groene asperges, avocado en frambozendressing

    • Pimientos con anchoas

      11,50

      Paprika met ansjovis geïmporteerd uit de Golf van Biskaje

    • Tabla de Ibericos

      13,00

      Verschillende Iberische worstsoorten  

    • Jamon Iberico Bellota de Jabugo (Pata Negra)

      20,00

      Een portie Iberico Bellota de Jabugo (Pata Negra)  

Entrantes Calientes - Warme Voorgerechten

    • Entrantes Calientes - Warme Voorgerechten - Diner

    • Bastones de aguacate en tempura con mermelada de tomate picante

      10,50

      Avocado in kruidige tempura met pittige tomatendip

    • Risotto con calabacín y trufa

      13,00

      Pompoenrisotto met truffel

    • Chistorras y Pimientos de Padron

      11,00

      Pittige Baskische worstjes en gefrituurde milde, groene pepertjes

    • Brochetas de atun con foie y reduccion de PX

      13,00

      Brochette van verse tonijn met eendenlever en een reductie van PX

    • Pulpo a la plancha con ajo negro, mousse de espinacas y citricos

      14,50

      Gegrilde octopus staart met zwarte knoflook, spinazie en citrus

    • Almejas à la marinera

      16,75

      Venusschelpen in witte-wijn saus met peterselie

    • Sopa Cantabra de pescado

      17,00

      Cantabrische vissoep

Platos de Pescado – Visgerechten

    • Platos de Pescado – Visgerechten

    • Filete de fletán del mar del Norte con espinacas salteadas y salsa al cava

      26,50

      Heilbotfilet uit de Noordzee met gebakken spinazie en cavasaus

    • Zarzuela de pescados y mariscos

      28,00

      Visstoofschotel van vis en schelpdieren (vanaf 2 personen prijs p.p)

Platos de Carne – Vleesgerechten

    • Platos de Carne – Vleesgerechten - Diner

    • Medallon de ternera lechal con crispy Pata Negra y salsa de anchoa y alcaparras

      25,50

      Kalfsoester met krokante Pata Negra en saus van kappertjes en ansjovis

    • Solomillo con salsa de Cabrales, setas y patatas horneadas

      26,75

      Tournedos met zachte blauwe kaassaus, paddenstoelen en aardappelen

Las Postres - Dessert

    • Las Postres - Dessert - Diner

    • Crema Catalana

      7,50

      Catalaanse Crème Brulee

    • Panna cotta de albahaca con perlas de mango

      8,00

      Basilicum panna cotta met pareltjes van mango

    • Mouse de chocolate con fresas marinadas

      8,50

      Chocolade mousse met gemarineerde aardbeien 

    • Cafe La Oliva

      7,50

      Koffie of thee naar keuze met 2 bonbons van de “Pompadour”

    • Seleccion de quesos

      13,50

      Selectie uit onze kaassoorten  

      Kies zelf uw vier favoriete kaasjes:

      • San Simon uit Galicië, een zachte, gerookte koemelk kaas
      • Manchego Romero uit La Mancha, schapenkaas gemarineerd in rozemarijn
      • Manchego Tres Leche uit La Mancha, een harde kaas van koe-, geiten- en schapenmelk
      • Altur uit Asturias, zachte blauwschimmelkaas van rauwe koemelk
      • Roncal uit Navarra, een overjarige pittige harde kaas van rauwe schapenmelk
      • Idiazabal uit Baskenland, stevige rauw melkse schapenkaas
      • Cabrales uit Asturias, een pittige blauwschimmelkaas van rauwe koe-, geiten- en schapenmelk
      • Queso de Murcia al Vino, een kaas van geitenmelk gemarineerd in rode wijn
      • Queso de la Serena uit Extremadura, een pittige kaas van rauwe schapenmelk

Vinos de postre - Dessertwijnen

    • Dessertwijnen

    • Toro Albalá 1988 PX sherry

      7,75

      De kleine Pedro Ximénez druifjes zijn 25 jaar gerijpt op houten fusten. Het lijkt bijna een vloeibaar nectar en smaakt fantastisch bij zowel een (pittig) kaasplankje als bij onze chocolademousse

    • MR Malaga Moscato

      7,50

      Geur van citrus, tropisch fruit en acaciahoning. In de mond prachtige zuren die de wijn spannend houden. Met haar zeer lange afdronk is de MR wellicht de mooiste muscaatwijn van Spanje en een top combinatie met onze Crema Catalana

    • Niepoort 10 Year Old Tawny Port

      7,50

      Heerlijke aroma’s van sinaasappel- en citroenschil, met tonen van toffee, caramel en honing. Fullbodied en verleidend, met veel zoet fruit en een lange subtiele afdronk die maar door gaat en gaat…

Digestivos

    • Digestivos

    • Orujo natura of Orujo con hierbas

      5,10
    • Pacharan

      5,10
    • Osborne Veterano

      4,60
    • Torres 10 jaar

      5,60
    • Carlos 1

      6,60
    • Cardenal Mendoza

      7,60
    • Gran Duque d’Alba

      9,60
    • Cognac Domaine des Forges VSOP

      6,60
    • Calvados Domaine Chateâu du Breuil

      6,60
    • Grappa Poli Po’di poli Secca (Merlot)

      8,15
    • Fernet Branca

      4,60
    • Averna

      4,60
    • Limoncino

      5,85

Café y té

    • Café y té

    • Verse thee

      3,10
    • Muntthee

      3,10
    • Espresso

      2,60
    • Café

      2,60
    • Café con leche

      3,10
    • Cappuccino

      3,10
    • Cortado

      2,60
    • Carajillo met brandy en citroenschil

      5,10
    • Irish koffie met Jameson

      7,60
    • Spanish koffie met Licor 43 of Tia Maria

      7,60
    • French koffie met Grand Marnier

      7,60
    • Italian koffie met Amaretto

      7,60
Reserveren

Reserveren bij restaurant La Oliva is aan te bevelen. Na uw reservering houden wij rekening met uw komst, en bent u verzekerd van een mooi gedekte tafel.