Entrantes Frios – Koude voorgerechten

    • Entrantes Frios - Koude voorgerechten - Lunch

    • Aceitunas rellenas de anchoa

      5,00

      Portie olijven

    • Pan con aceite de oliva extra virgen

      5,00

      Brood met olijfolie extra virgen

    • Pimientos con anchoas y cebolla caramelizada

      11,50

      Paprika met ansjovis geïmporteerd uit de Golf van Biskaje met gecarameliseerde ui

    • Jamon Iberico Bellota de Jabugo (Pata Negra) con pan tomaca

      20,00

      Een portie Iberico Bellota de Jabugo (Pata Negra) & brood ingesmeerd met tomaat

    • Ensalada de pulpo en vinagretta

      9,50

      Salade van octopus in vinaigrette

    • Atun fresco con aceite de oliva extra virgin, sal gorda y lima

      12,50

      Rauwe tonijn met olijfolie extra virgen, zeezout en limoen

Entrantes Calientes – Warme voorgerechten

    • Entrantes Calientes - Warme voorgerechten - Lunch

    • Tortilla del dia con ensalada

      7,50

      Tortilla van de dag met salade

    • Sopa del dia

      Dagprijs

      Soep van de dag

    • Chistorras y Pimientos de Padron

      10,00

      Pittige Baskische worstjes en gefrituurde milde, groene pepertjes

    • Escalibada con Idiazabal y membrillo

      10,50

      Gepofte groenten met Idiazabal (spaanse gerookte kaas van rauwe melk) en kweepeer

    • Estofado de jabali

      12,50

      Stoofpotje van wildzwijn

    • Almejas a la marinera

      16,25

      Venusschelpen in witte wijnsaus met peterselie

Ensaladas – Salades

    • Salades

    • Ensalada de tomate bio, ventresca y cebolla dulce

      12,50

      Biologische tomaten salade met tonijn haasje (uit de golf van Biskaje) en zoete ui met olijfolie extra virgen

    • Ensalada de manchego, aquacate y nueces

      12,50

      Salade met manchego, avocado, walnoten en mosterdressing

Platos de Carne – Vleesgerechten

    • Platos de Carne - Vleesgerechten - Lunch

    • Solomillo con salsa de Cabrales y setas

      26,50

      Tournedos met zachte blauwe kaassaus & paddenstoelen

Los Postres – Desserts

    • Los Postres - Desserts lunch

    • Tarta de manzana con crema de leche a la vanilla

      6,00

      Appeltaart met een vanille crème

    • Tiramisu casero

      8,50

      Onze tiramisu

    • Cafe La Oliva

      7,00

      Kopje koffie naar keuze met twee bonbons van de "Pompadour"

    • Seleccion de quesos

      13,00

      Selectie uit onze kaassoorten  

      Kies zelf uw vier favoriete kaasjes:

      • San Simon uit Galicië, een zachte, gerookte koemelk kaas
      • Manchego Romero uit La Mancha, schapenkaas gemarineerd in rozemarijn
      • Manchego Tres Leche uit La Mancha, een harde kaas van koe-, geiten- en schapenmelk
      • Altur uit Asturias, zachte blauwschimmelkaas van rauwe koemelk
      • Roncal uit Navarra, een overjarige pittige harde kaas van rauwe schapenmelk
      • Idiazabal uit Baskenland, stevige rauw melkse schapenkaas
      • Cabrales uit Asturias, een pittige blauwschimmelkaas van rauwe koe-, geiten- en schapenmelk
      • Queso de Murcia al Vino, een kaas van geitenmelk gemarineerd in rode wijn
      • Queso de la Serena uit Extremadura, een pittige kaas van rauwe schapenmelk

Dessertwijnen

    • Dessertwijnen

    • Toro Albalá 1986 PX sherry

      7,50

      Deze kleine Pedro Ximénez-druifjes zijn 25 jaar gerijpt op houten fusten en inmiddels een vloeibaar nectar, fantastisch in combinatie met blauwe kaas en chocolade

    • MR Malaga Moscato

      7,00

      Deze dessertwijn vinden wij misschien wel de mooiste van Spanje …

    • Niepoort Tawny port 10 jaar

      7,25

      Fullbodied en verleidend met een lange subtiele afdronk. Veel frisheid en ook zoet fruit

Reserveren

Reserveren bij restaurant La Oliva is aan te bevelen. Na uw reservering houden wij rekening met uw komst, en bent u verzekerd van een mooi gedekte tafel.