skip to Main Content

Para Picar

    • Para Picar - Lunch

    • Chistorras y Pimientos de Padron

      11,50

      Pittige Baskische worstjes en gefrituurde milde, groene pepertjes

    • Pan con aceite de oliva extra virgen

      5,50

      Brood met olijfolie extra virgen

    • Gamba’s a la plancha con chimichuri

      13,00

      Gamba’s (4 stuks) van de bakplaat met chimichuri

    • Jamon Iberico Bellota de Jabugo (Pata Negra) con pan tomaca

      21,00

      Een portie Iberico Bellota de Jabugo (Pata Negra) & brood ingesmeerd met tomaat

    • Almejas à la marinera

      17,50

      Venusschelpen in witte-wijn saus met peterselie

    • Sopa del dia

      Dagprijs

      Soep van de dag

    • Tortilla del dia con ensalada

      9,50

      Tortilla van de dag met salade

    • Hamburguesa ‘La Oliva’ con lechuga, tomate, bacon, queso y cebolla

      13,00

      Hamburger “La Oliva” met sla, tomaat, bacon, kaas en ui

    • Montado de Ternera con pimientos de piquillo

      10,00

      Broodje met biefstuk, zoete paprika en pittig sausje

    • Aceitunas sabor anchoa

      5,50

      Portie olijven met ansjovissmaak

X
X

Pintxos

    • Selectie Pintxos

    • 4 Pintxos van de chef

      22,00
    • 6 Pintxos van de chef

      32,50
    • 8 Pintxos van de chef

      43,50
X

Ensaladas – Salades

    • Salades

    • Ensalada de tomate bio, ventresca y cebolla dulce

      13,50

      Biologische tomaten salade met tonijn haasje (uit de golf van Biskaje) en zoete ui met olijfolie extra virgen

    • Ensalada de manchego, aquacate y nueces

      13,50

      Salade met manchego, avocado, walnoten en mosterdressing

    • Ensalada de pulpo en vinagretta

      14,00

      Salade van octopus in vinaigrette

X

Los Postres – Desserts

    • Los Postres - Desserts lunch

    • Cafe La Oliva

      8,00

      Koffie of thee naar keuze met 2 bonbons van de “Pompadour”

    • Seleccion de quesos

      14,00

      Selectie uit onze kaassoorten  

      Kies zelf uw vier favoriete kaasjes:

      • San Simon uit Galicië, een zachte, gerookte koemelk kaas
      • Manchego Romero uit La Mancha, schapenkaas gemarineerd in rozemarijn
      • Manchego Tres Leche uit La Mancha, een harde kaas van koe-, geiten- en schapenmelk
      • Altur uit Asturias, zachte blauwschimmelkaas van rauwe koemelk
      • Roncal uit Navarra, een overjarige pittige harde kaas van rauwe schapenmelk
      • Idiazabal uit Baskenland, stevige rauw melkse schapenkaas
      • Cabrales uit Asturias, een pittige blauwschimmelkaas van rauwe koe-, geiten- en schapenmelk
      • Queso de Murcia al Vino, een kaas van geitenmelk gemarineerd in rode wijn
      • Queso de la Serena uit Extremadura, een pittige kaas van rauwe schapenmelk
    • Crema catalana

      8,00

      Catalaanse vanilleroom met sinaasappel, kaneel en krokant suikerlaagje

X

Dessertwijnen

    • Dessertwijnen

    • Toro Albalá 1990 PX sherry

      8,50

      De kleine Pedro Ximénez druifjes zijn 25 jaar gerijpt op houten fusten. Het lijkt bijna een vloeibaar nectar en smaakt fantastisch bij zowel een (pittig) kaasplankje als bij onze chocolademousse.

    • Niepoort 10 Year Old Tawny Port

      8,00

      Heerlijke aroma’s van sinaasappel- en citroenschil, met tonen van toffee, caramel en honing. Fullbodied en verleidend, met veel zoet fruit en een lange subtiele afdronk die maar door gaat en gaat…

    • MR Malaga Moscato

      8,00

      Geur van citrus, tropisch fruit en acaciahoning. In de mond prachtige zuren die de wijn spannend houden. Met haar zeer lange afdronk is de MR wellicht de mooiste muscaatwijn van Spanje en een top combinatie met onze Crema Catalana

X
Reserveren

Reserveren bij restaurant La Oliva is aan te bevelen. Na uw reservering houden wij rekening met uw komst, en bent u verzekerd van een mooi gedekte tafel.